Brownie z mascarpone i truskawkami
Składniki:
Ciasto:250 g masła
3 tabliczki gorzkiej czekolady
4 łyżeczki kakao
400 g cukru pudru (dałam troszkę mniej)
6 jaj
200 g mąki
Krem:
serek mascarpone - opakowanie 250 g
150 g cukru pudru (dałam troszkę mniej)
Przygotowanie :)
2. Do miski przelewamy przestudzoną masę czekoladową, dodajemy kakao, cukier puder. Mieszamy mikserem.
3. Dodajemy partiami jajka i mąkę wciąż mieszając
4. Ciasto przelewamy do tortownicy (posmarowanej masłem, obsypanej np kasza manną lub wyłożonej papierem) Pieczemy w temp 180 stopni ok 35-40 min. Studzimy.
5. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem.
6. Truskawki, myjemy, suszymy i kroimy jak na zdjęciu :)
7. Ciasto smarujemy serkiem, układamy truskawki i delektujemy się smakiem :)
Pycha...:P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz