Tarta z kurczakiem, brokułami i mozzarellą
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- filet z piersi kurczaka ok 300-350 g
- 5 jaj
- pół główki brokuła
- mozzarella - opakowanie małych kulek
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, przyprawa do gyrosa
- ok 100 ml śmietanki do zup
Sposób przygotowania:
- Piersi kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Smażymy na patelni razem z wyciśniętym czosnkiem.
- Brokuł dzielimy na główki i parzymy go w garnku kilka minut, tak aby był lekko twardy.
- Naczynie do tarty lekko smarujemy masłem, oliwą i rozkładamy na nim ciasto. Nakłuwamy ciasto widelcem.
- W miseczce mieszamy jajka ze śmietanką, następnie wylewamy je na ciasto.
- Dodajemy kurczaka, mozzarellę i brokuła.
- Zapiekamy przez ok 25 min w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz