poniedziałek, 17 grudnia 2018

Sałatka meksykańska



 Sałatka meksykańska


Składniki:
Puszka kukurydzy
Puszka ananasów
Puszka czerwonej fasoli
Czerwona papryka
Por (biała część)
Żółty ser ok 200 -250 g
Sól, pieprz, majonez 



Sposób przygotowania:

Białą część pora kroimy w talarki lub pół talarki, następnie na ok 5-10 sekund zalewamy je wrzątkiem i przelewamy zimną wodą. 
Kukurydzę i fasolę dokładnie wypłukać w durszlaku 
Paprykję kroimy w kosteczkę
Wszystko wrzucić do miski. 




Dodać pokrojonego w kawałki ananasa.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki.


Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy. 
Należy doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.


Smacznego :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...