Sałatka meksykańska
Składniki:
Puszka kukurydzy
Puszka ananasów
Puszka czerwonej fasoli
Czerwona papryka
Por (biała część)
Żółty ser ok 200 -250 g
Sól, pieprz, majonez
Sposób przygotowania:
Białą część pora kroimy w talarki lub pół talarki, następnie na ok 5-10 sekund zalewamy je wrzątkiem i przelewamy zimną wodą.
Kukurydzę i fasolę dokładnie wypłukać w durszlaku
Paprykję kroimy w kosteczkę
Wszystko wrzucić do miski.
Dodać pokrojonego w kawałki ananasa.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy.
Należy doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz