3-4 mniejsze cukinie
2 -3 ziemniaki
2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
pół pęczka bazylii
sól
pieprz
czosnek
ricotta lub słodka śmietanka
Przygotowanie:
Warzywa - "włoszczyznę" i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kawałki.
Cukinię umyć, przekroić i w razie potrzeby usunąć pestki. następnie pokroić w kawałki.
Wszystko wrzucić do garnka na rozgrzany olej. Mieszając czekamy aż się "zeszklą". Dodajemy sól, pieprz i czosnek.
Bazylię, dodajemy do zupy - wszystko razem blendujemy.
Dodajemy Ricottę lub jeśli ktoś woli słodką śmietankę i ponownie blendujemy.
Dodajemy Ricottę lub jeśli ktoś woli słodką śmietankę i ponownie blendujemy.
Smacznego :) Ja podaję z grzaneczkami, pestkami dyni i słonecznika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz