Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z bazylią
Składniki (6-8 osób):
- Makaron kokardki opakowanie 500 g
- Pierś z kurczaka (1 duża lub 2 małe)
- Pieczarki (1 opakowanie 500 g)
- Śmietanka 30% (2 małe opakowania lub jedno duże)
- Bazylia świeża
- Cebula
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pieczarki pokroić w kawałeczki posolić, popieprzyć i usmażyć. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i razem podsmażyć.
W misce wymieszać śmietankę z posiekaną bazylią, odrobiną soli i pieprzu.
Piersi z kurczaka pokroić w kawałeczki, przyprawić i podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i razem podsmażyć.
Piersi z kurczaka wraz z pieczarkami wymieszać.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Następnie wszytko razem wymieszać. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz