niedziela, 22 listopada 2015

Pieczona gruszka z mascarpone

Nie każdy deser musi być słodki, ale ten zdecydowanie jest :) 


Pieczona gruszka z przyprawą korzenną/do jabłecznika/do piernika/ z mascarpone i płynnym miodem. Palce lizać :)

Sposób przygotowania:


Gruszkę, myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy środki


Skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytrynki i posypujemy wymieszanym cukrem waniliowym wraz z przyprawą korzenną lub do jabłecznika lub do piernika, a nawet samym cynamonem - jak kto woli :)



 Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ok 180 stopni mniej więcej 10-15 min - aż gruszka będzie miękka - im twradsza tym więcej czasu potrzebuje.


Wyjmujemy z piekarnika i w "dziurki" wkłądamy mascarpone. Całość polewamy płynnym miodem - można dodać orzechy. Podajemy na ciepło :)








SMACZNEGO :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...